Protestant.nu

Protestant.nu

Het Historisch Documentatiecentrum is betrokken bij de website www.protestant.nu. Deze website was een initiatief van de NCRV, de PKN en de VU en sinds 2012 onder beheer van het Friesch Dagblad.

De site wil de protestantse traditie toegankelijk maken voor een breed publiek. Laagdrempelig en betrouwbaar. De doelgroep is breed: van scholieren tot journalisten. De site trekt ongeveer 300-400 (unieke) bezoekers per dag.

Christelijke Encyclopedie
Op protestant.nu vindt u de artikelen uit de Christelijke Encyclopedie (3 delen, Kampen 2005), die te maken hebben met het protestantisme. Peter Bak schrijft voor de site een serie biografische portretten van markante protestanten.

Actueel
Ook verschijnen actuele reflecties op onderwerpen die met de geschiedenis van het protestantisme te maken hebben. Soms zijn dat incidentele bijdragen, zoals boekbesprekingen. 
Daarnaast werkt een vast team van columnisten mee: Wim Berkelaar, Sytze Faber, Ab Flipse, Ewout Klei, Annemieke Kolle, Remco van Mulligen, Herman Noordegraaf, Mirjam van Veen, Herman Wesselink en Rolf van der Woude.