H.P. Scholte en de Afscheiding

H.P. Scholte en de Afscheiding (1835

12-10-2018 | 19:45

Vorig najaar verscheen er van de hand van Jan-Henk Soepenberg een boek over de Afscheiding in Amsterdam. In eerste instantie denk je, wie gaat er in onze tijd nog een kerkhistorisch boek schrijven over een gebeurtenis in 1834 en volgende jaren? Maar na een interview met de gepromoveerde predikant te hebben gelezen, was mijn interesse gewekt. Niet veel later kwam ik het proefschrift tegen in een boekhandel. Geboeid heb ik inmiddels verschillende hoofdstukken gelezen. Toen de schrijver verschillende kerken in Amsterdam een mailtje stuurde reclame te maken voor zijn werk, heb ik contact gezocht.

Dat heeft geresulteerd in het organiseren van een bijeenkomst op de plek waar in 1835 voor het eerst de Afgescheiden gemeente aan de Bloemgracht bijeen kwam.

Hierbij nodig ik u uit om deze avond te luisteren naar wat de Jan-Henk Soepenberg te vertellen heeft over wat hij allemaal heeft ontdekt. Ook zal Michiel van Diggelen iets vertellen over de roman die hij schreef over Hendrik Peter Scholte, destijds een van de eerste Afgescheiden predikanten.

Lees hier de volledige uitnodiging